септември 08, 2009

В очакване на зимата


Зимата е любимият ми сезон. Не само защото тогава е моят личен празник, не само защото обичам бялото спокойствие, красота и чистота на снега, а по скоро заради коледният дух и атмосфера. Имам чувството, че тогава дори из въздуха се носи вълшебството и аромата на нещо нереално и красиво, което стопля сърцето и те кара да се усмихваш и да летиш. Можеш да протегнеш ръка и да уловиш топлината. Можеш да затвориш очи и да усетиш магията. Да се потопиш в собствена приказка.
Може би заради това обичам и всичко свързано с Коледа, снега и зимата. Снежинките, съвършенство от лед. Кристално красиви миниатюри.
Затова, днес сдобивайки се най-накрая с поредния интересен за мен инструмент (ама кой да се сети и да намери време да влезе в кварталната кинкалерия по-рано), реших да го изпробвам и демонстрирам именно в зимна картичка. А и то, самото време, не предполага май друго. :-)


Буквално направена за минутки, с междувременно притичване до фурната и очакване хапчето против главоболие да си свърши работата, бялата приказка, която на снимката не изглежда точно бяла, но е бяла (вЕрвайте ми :-) ), беше сътворена с напълно подръчни средства, защото не ми се ровеше в големите кашони. А определено, паус вместо бялата хартия щеше да придаде още по-голяма ефирност и въздушност на визията.

Бял картон, бял лист хартия, сребърно глитерче, снежинки, лепило и ножичка.
И новият инструмент. Прави дупчици върху картона, а прекаран през тампонно мастило или боичка, наподобява бод. За визията на картичката, го топнах в светло светло синьо мастило, което не личи много на снимката, защото само е маркирано, а не наситено.

Аз съм дълбоко впечатлена от този уред, предназначен за съвсем друго (купих го от магазина, искайки машинка за сваляне на кройки :-) )

И нямам търпение да се развихря с него и с пауса. Така, че ... очаквайте продължение ...

1 коментар:

Ivolina каза...

Честита придобивка. Картичката е много интересна. Можеш ли да сложиш по-големи снимки, за да се вижда по-отблизо?