април 27, 2010

Wedding
За предизвикателството на Картичкофуриите.
Този път алюзията е търсена - Времето изтича така бързо .. като пясък в пясъчен часовник .. миговете са толкова кратки .. затова споделете ги с хора, които обичате ..
Щастието е направено, за да бъде споделяно ..

април 25, 2010

Wedding? Oh Yeah

Тази_седмичното предизвикателство на Картичкофуриите, зададено от Арабела е прелестно!
Изключително нежно, деликатно, ефирно и да, леко носталгично .. като самата любов ..
Много харесвам сватбени покани. Включително и заради емоцията и заряда, които носят. Дори като дете си събирах такива :D и все още продължавам, с тази разлика, че вече и аз ги правя. :D Какви изненади ни поднася живота само ..
Но пък няма да съм аз, ако и сега не внеса лека закачка, алюзийка, иронийка (или всеки каквото си пожелае и открие) с моето участие в предизвикателството Покана за сватба.
С тази картичка ще участвам и в дневното предизвикателство на 365 Cards. Отново не се придържам строго към скеча, но пък това е моето виждане за него. :D

април 24, 2010

Феята и игленикът

или Феята на иглениците

Звучи като приказка, а аз обичам приказките. Но не е.. За съжаление е само картичка, при това съвсем не във вида, в който я виждах първоначално. :) Е, следващия път ще бъде .. :))) И надпис ще има. Но поне от игленикът съм доволна. Много. :))

Тази картичка отива при 365 Cards, където съвсем буквално този път отговарям на предизвикателството за деня. :))

април 22, 2010

Day 53 - Front, Back, and Everything in Between

Отново на дневен ред е предизвикателството на 365 Cards, в което включвам най-новата си картичка.

Но преди това искам да изкажа сърдечните си благодарности на всички за милите думи и пожелания, които отправихте към мен в предната публикация.
Благодаря Ви, че отделяте от времето си, за да се отбиете в моя блог и бих била изключително радостна, ако и когато намирате по нещо за себе си в него!
Сърдечно Благодаря!

Heartfelt gratitude for your visit to my blog and yours kind words in my previous publication about me and my cards. Thank you so much!април 20, 2010

Narcissus


С тази публикация заформям числото 100. :D
Своеобразно юбилейче. :D

Добро утро!

Едно среднощно творение за Добро утро!


Ще включа и тази картичка към предизвикателството на Двете елши.
Всичко по картичката беше правено в движение. :)) Това е един от случаите, когато нямах и най-малката представа какво ще излезе като краен резултат.
Просто си взех едно картонче и иглата и се започна. :)) В движение реших фигурите, цветовете, без камъчетата нямаше как да се мине и след панделките най-накрая видях крайния резултат. :)

април 19, 2010

sunflower


Knotwork


Нещо старо, нещо новоТова е новата ми стара страст. :)
Подобно на изонита, който преоткрих след има-няма 20 години, така и макрамето беше част от моя ученически свят. Ако се разтърся сигурно ще намеря някъде отдавна изоставени и забравени цветарници и панца, които съм правила тогава. А може и да не ги открия .. знам ли, мина доста време .. :/
От известно време в главата ми се въртеше идеята за използване на това така забавно преплитане на конци, но чак днес се реших да пробвам имам ли спомени някакви от това. В началото имах чувството, че за първи път ще правя такова връзване, но малко по-малко нещата си дойдоха по местата. :)) Вярно си е това, че веднъж научиш ли се да караш колело, няма забравяне. :)) Нужно е само да пожелаеш да завъртиш педалите, без да се страхуваш от резултата. :))
Та, така. Някой да не е разбрал, че имам ужасна слабост към конците? :))
И тъй като, за мен лично, макрамето си е истинско ретро :), ще си включа картичката в предизвикателството на Картичкофуриите, което тази седмица е на тема Ретро. Знам, че определено не е типичната Ретро картичка, но знаете, че бягам от типичното и коловозното (или поне се опитвам). :) Ваня и Деси, ако прецените, че все пак не е по темата, може да делнете линкчето. :)
И докато все още сме на ретро вълна, искам да поздравя всички, които ще се спрат в моя блог с една песен, която е изключително нежна, носеща много надежда и пропита с много любов.

април 18, 2010

Day 49 - Super Sketchy SundayЕдна картичка по скеча за деня на 365 Cards, както си личи, направена изключително набързо. Печатите не трябваше да са сложени едно към гьотере (дали изписвам думата правилно? :))), но в интерес на истината, просто не ми се обмисляше много. И реалните цветове са по-наситени, но нещо не се разбрахме с фотоапарата, при все, че времето е страхотно за снимки.
Определено е време да сложа нова категория при Етикетите ми - Картички-неглижета. :)))

Cherry PieТова е второто ми предложение за предизвикателството на The Crazy Challenge и третото за предизвикателството на Двете елши.

Горчиво ли? От сладко, по-сладко!
Не откривам топлата вода с това сърце (колкото и да ми се иска :)), нещо подобно бях видяла преди доста време в нета и оттогава все се канех да го пробвам, и добре, че са тези предизвикателства, че да стимулират изтупването на праха от чакащи за реализация идеи. :)) Както и Деси показа, с нейната невероятна роза, панделките могат да имат наистина широко приложение. :)
Тази картичка е моето предложение за предизвикателството на Двете елши - Използвайте панделка.

април 17, 2010

Day 48 - White Space


За 365 Cards по скеча за деня


Този път се опитах да спазя условието за празно място, но не можах да избягам от моето виждане по въпроса. :D

NirvanaПродължавам с поредната картичка започната снощи в полунощ :))) и довършена преди малко.

Тя е за The Crazy challenge, тъй като може да е всичко друго, но не и плоска. :))) Ако не си личи на снимката, веднага уточнявам :))) - има наслагване на хартии (може да са само две, ама все пак е наслагване :))), което пък ми напомня едно друго - цаца, ама риба; риба, ама цаца :))); самото цъфте: първо - е горещ ембосинг, т.е. има го релефчето :)), второ - е върху набран тюл, който създаде достатъчно обем, та да реша, че картичката е подходяща за тук.. за там.. така де, разбрахте ме :)))

Ще участвам с нея и в предизвикателството на 365 Cards: Day 47 - White Space. Макар и да не съм сигурна дали отговарям на условията по това предизвикателство.
With the card I will participate in the challenge to 365 Cards: Day 47 - White Space. Although I am not sure whether I execute this challenge conditions.
And I apologize for the fictional translation, but use google-translate :/

И тъй като обожавам музиката, доста често картичките ми в една или друга степен по някакъв начин са повлияни или са някакъв израз на любимо парче, или аз ги асоциирам с текст на песен и пр., та в този ред на мисли, ми се иска да споделя, че тази ми картичка е повлияна отново от Миро :))) (някой изненадан? :D) (трябва да си искам рекламният процент, значи), този път от неговата "Нирвана". Мисля, не е необходимо да навлизам в детайли защо и как съм вложила подобна емоция и разчитането на въплатените от мен символи, а просто ако на някой му е интересно може да извлече за себе си емоцията от музика, текст и картичка.
Помагам за това с видеото и песента. :)

Нека да е лято!

Цялата изминала седмица нямах нито желание, нито енергия за картички (хм, тези периоди започнаха застрашително да зачестяват; сериозно се замислям за промяна :))). Дори и новото попълнение в колекцията ми от разкошни хартии на Двете елши не можа да ме изкара от руслото на меланхолия и депресия (?), в която ме вкара това мрачно и дъждовно време. :/ Всъщност него (времето) обвинявам, но то е ясно, че сама съм се вкарала там. :))) И върха на отчаянието ми беше снощи след (естествено) натоварения ми работен ден, когато се прибрах в абсолютно изтощено физическо и емоционално състояние, но едночасовият сън, който направих по никое време ме вдигна на крака изпълнена с енергия и размах за творене и до посред нощите хвърчаха конци. :)) Но пък трябва да призная, че хубавото от изминалата седмица, която изкарах в изключително физическо арт_бездействие е това, че дори ръцете ми да не искаха да правят нищо, то в главата ми се вихреха идеи след идеи, които и да исках, нямаше как да стопирам. :))
Но да спирам приказките, че като нищо ще изпусна срока за предизвикателството на Картичкофуриите, за което буквално хващам последния влак. :)))
И тъй като съм използвала и панделка, ще си включа картичката и в предизвикателството на Двете елши, макар че за тях имам друга идея, която би трябвало да успея да осъществя днес-утре. :))


април 14, 2010

Блог награда


Блогчето ми отново беше наградено, този път от Ирена, една млада, изключително позитивна дама, с новаторски и свеж дух и кипяща от творческа енергия. :)
Сърдечно ти благодаря, Рени, че посещаваш моето местенце. :)

Този път условията, свързани с тази награда са малко по-различни от досегашните стандартни, а именно: трябва да изброя 10 неща, които ме правят щастлива; 5 неща, които другите не знаят за мен и да наградя 5 блога. Това трябва да направи и всеки, който получи тази награда.

Какво ме прави щастлива ли?
Детето ми, моето слънчице, моята радост. Преоткрих света през неговите очи, видях и продължавам да виждам неща, на които до момента не бях обръщала внимание. Всяка негова усмивка, всеки негов поглед, всяко негово въпросче, изучаващо света, могат да ми разтопят сърцето и ме карат да се чувствам горда и щастлива, че го има, че е моето детенце.

Моето хоби и работа. Щастлива ме прави създаването на красота (е, поне доколкото мога :)). Обичам да "рисувам" картини с всичко възможно. Щастлива съм, когато видя и усетя, че това, което правя се харесва на другите или за когото е предназначено и доставя удоволствие за сетивата.
Щастлива съм, когато радвам другите.

Красотата, във всичките й форми и измерения. Колкото и банално да звучи. Просто факт. Изкуството - картина, снимка, стих, музика ...
Пролетен ден, лятна вечер, кафето :))
Слънцето
Разходка сред природата ...


5-те неща, които не знаете за мен :)

Не съм шофьорКа и имам намерение никога да не ставам. Макар и понякога да ми идва в повече постоянното тичане към училище, работа, вкъщи и т.н., но се радвам, че мога да си позволя да ходя пеша (поне за момента адресите ми го позволяват :), особено като се има предвид и разстоянията в София, а пък особено като се има предвид и трафика в София. :))

Обичам Варна и смятам един ден отново да се върна там. Може би, защото с нея са свързани едни от най-безгрижните ми години - студентските ... Може би, защото за мен е един от най-красивите градове в България ... Може би, защото го свързвам предимно със спокойствието, морето, вълните ...

Имам невероятният късмет да работя това, което в началото беше просто мое хоби, което в последствие развих като самостоятелна дейност и в следствие, на която бях "открита и вербувана" :)) от настоящият ми шеф. Макар и сега други фактори да накланят везната към това да не се чувствам добре в момента от настоящата ми месторабота, съм благодарна, че ми се предостави възможността да развия призванието си в този живот. :) Знам, че звучи малко пресилено това последното, но аз наистина намерих себе си в това, което правя. :)

Ходя с маратонки на работа в 80 % от дните. :)) Обичам да съм елегантна и на токчета :)), но маратонките са ми животоспасяващи :))) с това непрестанно тичане нагоре-надолу. :))

Опитвам се да запазя вярата си в хората, но за момента търпя неуспех в това ми начинание.


И сега приятната част - отличаването на 5-те блога.

Така, тук ще наградя по малко по-различен начин. :)
Ще назова тези автори на блогове, които не са отговаряли на тези въпросчета (или ако са отговаряли, то аз съм пропуснала :) ) и за които с удоволствие бих научила малко повече. :)

Ани Знаеш, пристрастена съм към твоите творения.
Нети Изключително топъл и индивидуален стил.

Отивам да търся другите три блога. :)

Ето ги и тях:
Петя Исайкова Нежният и елегантен стил!
ВД Различният солено-сладък стил! :)
Niili Съвсем отскоро попаднах на това местенце и още от първото четене и гледане съм запленена от видяното и прочетеното. :)