юни 30, 2010

Green & Red

Тъй като тази седмица съм в отпуск - реших го изненадващо (и за мен самата) в края на миналата седмица, буквално от днес за утре (но имах крещяща нужда от това :/) и в момента стабилно се радвам на наистина почивка и естествено, занимание с неща, които обичам.
Та, затова реших да се опитам да участвам във всяко едно дневно предизвикателство на 365 Cards за тази седмица. С първата картичка ще участвам и в предизвикателството на 2sketches4you.

365 Cards: Day 120 - Shades of Green
2S4Y: Laura's Sketch 55
p.s. Включвам тази картичка и в City Crafter: CCCB week 11 ~ Shades of Green
Рени мерси! :)
Heather Jensen thank you! :)

Много благодаря на всички за милите думи! :)365 Cards: Day 121 - Shades of Red

юни 28, 2010

Сватбена еуфория - част 2

Тъй като са вече завършени и предадени, разрешението за публикуването им получено, както ви обещах в Сватбена еуфория - част 1, показвам моделът на поканата, който избраха приятелката ми и мъжът й за прекрасното събитие, което им предстои.Сега следва да изработя и сватбената книга, която също ще бъде решена в бордо.

3 in 1365 Cards
CPS
The Play Date Cafe

И сега без синият елемент, която визия на картичката дори повече ми харесва, заради семплата изчистеност на изказа.

юни 25, 2010

Малката русалка

... Слънцето се издигна над морето. Лъчите му нежно и топло докоснаха студената морска пяна. Малката русалка не усещаше смъртта. Тя виждаше ясното слънце, а над нея се носеха стотици прозрачни прекрасни същества. През тях тя можеше да вижда бялото платно на кораба и червените облаци на небето. Гласовете им се сливаха в мелодия, тъй нежна и ефирна, но ничие човешко ухо не можеше да я долови, ничие човешко око не можеше да ги види. Те се рееха из въздуха без криле, носени от своята лекота. Малката русалка забеляза, че тя също има тяло като тях, което се отделяше все повече и повече от морската пяна ...
Като малка много обичах да чета. И сега обичам. Но тогава все още вярвах във феи, чудеса, приказки ... Обичах приказките. И сега ги обичам. Но тогава все още вярвах в тях ...
Единствената приказка тогава, която ме накара да се почувствам ужасно тъжна и която никога повече не повторих (за разлика от много други пре-пре-препрочитани отново и отново) беше "Малката русалка" на Андерсен. Краят тогава ужасно много ме натъжи. Но бях малка. И вярвах. И не разбирах .. тогава ..
И сега, от позицията на изминалите години, ми се искаше по някакъв начин да претопя усещането за пустота и тъга, което винаги ми носеше споменът от единственият тогава прочит на тази приказка, защото вече краят е друг. Усещането е друго. Финалът е различен. Макар и приказката да е една и съща.

Пожелавам на всички океан от незабравими емоции това лято. Горещо и страстно!
Ефирна, неземна, опияняваща любов!

А какво е твоето лято?

юни 20, 2010

Day 112 - Super Sketchy Sunday

Още една картичка от днес, този път за 365 Cards, която започнах специално по скеча за деня, като крайният резултат е откриването му с известна доза фантазия. :)))
И съм изключително радостна, че моя картичка за трети път беше в Top Trio. :)Откакто видях картичките на Агнешка съм нейна голяма почитателка и каква беше радостта ми, когато в магазинчето на Двете елши открих хартийките с двустранни десени и само заетостта ми в последно време не ми позволи да им се порадвам веднага както трябва, но което компенсирам при първият ми свободен момент.

Rose

Аз продължавам в свободното си време да експериментирам с ръчно направени цветя от различни материи.
След хартията, това ми е първата направена роза (или поне подобие на роза :) от органза.


С тази картичка ще участвам и за първи път в предизвикателство на CPS - Card Sketches.

юни 12, 2010

Сватбена еуфория - част 1

Вчера беше взето и окончателното решение за модела на сватбена покана от приятелката ми.
Желанието й, напълно съвпадащо и с моята представа за сватбена покана, беше да избягаме от типичния за тези покани стил.
По-долу са разработките ми по въпроса. :)
Поканата, която беше избрана ще я публикувам след нейното количествено финализиране и получаване на съгласие за това от страна на бъдещата булка. :)Една позакъсняла благодарност и eдин книгоразделител

Първо, искам да благодаря на всички (макар и с леко закъснение), които се включиха в предизвикателството, зададено от мен в Двете елши - Специалитетът на деня.
Искам да Ви кажа, че съм очарована от всичко, което сътворихте и споделихте с нас. Всеки един проект разкриваше частица от местенцето, наречено Кухня, а заедно оформиха цялото лице. :)
И тъй като имам получени две наградки междувременно и от преди това, които още не съм предала, те ще отидат за участниците в това предизвикателство.

siskus
Jeni
arcadia
mimi
Краси
Дани
Ади
Веселина
Юлия
Рони
anubhis
Didka

Ще добавя и още един блог и една картичка, която ме плени изключително много.
Миленка, просто нямам думи за тази картичка! Разкошна е!

Условията и картинките на самите наградки може да видите и да си вземете от тук и тук (за да не се повтарям :)

Към двата въпроса на Лара ще добавя и още два - ако имате възможност покажете или разкажете за картичката, за която сте отделили най-много време като идея и изработка и картичката, направена буквално на един дъх. :)

******************************

Сега ви каня да се включите и в страхотното предизвикателство на Гери и Двете елши, което тази седмица беше предизвикателство и за мен самата, защото за първи път правих книгоразделител. :)


юни 11, 2010

.. гиздаво девойче ..


Продължавам със съвременния прочит на изконно български елементи, в случая представени съвсем стилизирано.
Надявам се от пръв поглед да става ясно за какво иде реч и без моето допълнително обяснение. :)
И отново отива при Картичкофуриите и Те4еto.

юни 10, 2010

Една българска роза


Този път се опитах да подходя по малко по-различен начин от досегашните ми етнографики, която идейка ми се върти отдавна в главата, но чак сега намерих време да започна реализацията й и то благодарение на предизвикателството на Те4еto.
Нещо като съвременен прочит на класиката. И имам още какво да покажа по въпроса. :)

юни 08, 2010

И замириса на море ..

Днес финализирах и количествено поканите за партито-изненада, което подготвя една дама за рождения ден на своята майка. Поканите трябваше да бъдат с морски привкус, за да подготвят гостите за атмосферата на самото парти.
Сигурна съм, че рожденичката ще остане очарована от изненадата, която й се организира. Гостите са предупредени да пазят тайна до настъпване на събитието. :)И малко вариации за личния архив :)
Етнографики - част 2

Изключително много се радвам, че етнографските ми картички ви харесват. :)
Много благодаря на всички за милите думи!

Това са някои от днешните етнографики, които отново ще включа в предизвикателството на Te4eto при Картичкофуриите.