септември 24, 2010

Наздраве!

Отново е седмицата, в която аз ви предизвиквам от името на Двете елши. И е петък, последният за месеца, което означава, че сме на гости на Картичкофуриите.
Ха, наздраве на всички! :)


Тази тема съвпадна с един страхотен повод за празнуване - рожденият ден на нашата слънчева и винаги усмихната Елша - Рали (да, да, ужасна съм от към помнене на дати .. добре, че беше Ем да ме светне (Мерси, Емче!). Та ето още едно доказателство, че случайни неща няма! :) Искам да благодаря и на Деси (Мерси, Деси!), че с готовност се отзова, за да спретнем импровизирана изненадка за рожденичката. :)
И от тук още веднъж искам да поздравя Рали с личния й празник и да й пожелая усмивката никога да не слиза от лицето й! Много лични и творчески успехи! Букет от прекрасни положителни емоции и много любов!


Тази публикация я пиша от почти час, с големи паузи за почивка, щото вчера успя да ме докопа една настинка, която сега вече ме тръшна тотално .. Мразим да сме болни, ама много мразим .. :(( Малчо и той от няколко дни ми е хремавичък, въобще картинка .. :((
Но смятам до утре на обяд да се вдигна на крака, защото имам да организирам една анкета, в която се надявам да се включите активно, за да дадете предпочитанията си за тази/тези картички, които са ви харесали от включилите се автори в предизвикателството, което миналата седмица поставих на страниците на Картичкофуриите. Което ми напомня да се извиня за това, че втора поредна седмица ще ви тормозя в Картичкофуриите :))) И което ми напомня отново да ви поканя да се включите и по темата С ухание на ..., тъй като имате още време да го направите. А аз бегом към леглото, че имам да оздравявам ..

септември 19, 2010

Cindarella

След семплата чувственост и нежната елегантност на една друга приказка, след трепетното очакване на бала и своя принц, инспирирана от неделният скеч на 365 Cards и приказната серия рокли на Нети, време е и за моята Пепеляшка, намерила принца, всъщност той нея, ако трябва да следваме точно приказката.
септември 18, 2010

Моите куклета

Така,
равносметката - две намерени снимки и две намерени куклета. И след бързата фотосесия спретната преди малко с намерените, публикувам едни момиченца, които съм правила преди около 2 години, че и малко повече.
Всичко започна с едно щриховано момиченце, не по-голямо от 5 см., получило се като част от първомартенска картичка.


Стана ми интересно и реших да пробвам и с една принцеска. Получи се нещо като булка (висока 10 см). :)) Имах намерение да направя и младоженец, но от тогава булката още е в очакване на своя принц. :))


След това, естествено не можех да не поексмериментирам и на етнотематика и резултата - моите моми (високи 8 см).Все още не съм се отказала да продължа начинанието си отпреди толкова време, така че със сигурност следва продъжение. :))

И отново да ви поканя да се включите в предизвикателството на Картичкофуриите тази седмица зададено от мен, както и в моето blog_candy.

Слънчев, усмихнат и пълен с топлина и любов ден Ви пожелавам!

септември 17, 2010

The 2 C's

или
Как се съвместяват Candy & Challenge по Creative-ски

кратък отговор:
С желание :)))

и сега подробностите:

Тази седмица имам удоволствието аз да ви предизвикам от страниците на Картичкофуриите.
Довършете изречението и сътворете картичка -

С ухание на ..

Ароматите около нас са толкова разнообразни и многобройни и така омайно ни обгръщат със своята магия. Случвало ли ви се е да доловите определен аромат и той да ви пренесе на друго място, в друго време, вече преживяно и почувствано? Или определен аромат да ви потопи така в своята красота и осезаемост, че с него да свързвате определен момент, определено събитие, определен човек?
Ароматите напомнят, опияняват, привличат, потапят ни в безкрайността на мига ..
Надявам се темата да ви провокира и заедно да се насладим на уханното разнообразие от спомени и картини.

Ето и моите картички (надявам се и вдъхновения :)) по темата.
А ето и подробностите за моето blog_candy.
Какво трябва да направите, за да участвате в тегленето на жребия:

да оставите коментар към тази публикация до 27 септември вкл.

и/или

да участвате с картичка в предизвикателството, което задавам при Картичкофуриите.

Може да участвате с неограничен брой картички, което увеличава шансовете ви при тегленето с random-генератора за тази награда


т.е. ако вие участвате с една картичка в предизвикателството и оставите коментар тук – то в този случай името ви ще фигурира два пъти при теглене за наградата. Всеки оставил коментар към тази публикация ще бъде добавен в съответната последователност като продължение към номерацията на участващите картички в предизвикателството.


А тези, които участват с картичка в предизвикателството имат възможността да спечелят и някоя от тези награди:

А аз освен картичките ви, ще ви очаквам и самите вас отново тук на 25 септември, от 13.00 часа, когато ще стартира анкета, в която ще може да дадете гласа си за тази картичка, която ви е спечелила. Ще имате възможност да гласувате до 18.30 часа на 27 септември. Картичката, събрала най-много гласове, ще получи


Много мислих как точно да организирам получаването на вашия вот.
Гласуването със sms-и беше тотално и категорично отхвърлено, хихихи, по ред причини. :)))
Да проследя коментарите под всяка публикувана картичка също не беше решение, защото по принцип не всички участници в предизвикателствата имат блогове.
Да поискам мейли към мен с вашия фаворит или Топ 3/5 не ми допадна като идея, защото не ми се искаше да ви затруднявам и ангажирам времево.
Та, така стигнах до решението с анкета, тук в блога ми и ще видим какво ще се получи :)))

Още подробности за самото предизвикателство, наградите и тяхното получаване може да прочетете в блога на Картичкофуриите.
Надявам се темата да ви хареса и да ви стимулира за уханно-красиви творения, които да споделите с публикация и снимки.

Забавлявайте се!

(между другото да отбележа, че и ягодките, и Дядо Коледа в коледните тагчета са ми декупажчета; отново играха спрейовете :)))

септември 16, 2010

Move .. move ..

Може би трябва да започна от момента, в който реших да направя точно този проект за предизвикателството на Двете елши, тази седмица зададено от Ем.
Е, този момент е свързан с две неща - случайното спиране на погледа ми, в процеса на мислене какво точно да направя по темата, именно върху частта от опаковката на една марка/модели колички на сина ми. Любими негови колички, а вярвам присъстващи и в класациите за топ играчка на всяко момченце. (За да не правя реклама :)) името на количките на лични). И последващият втори момент - решението ми да се самообявя за гений, ако успея да се справя, на което ми изказване доста се посмяхме в къщи всеки път като се захващах с направата на картичката. :)))
Е, след края на битката ми с хартията и пресмятанията мога гордо да кажа - ама аз съм гений хихихих. :)))
Може на пръв поглед/четене за някой да прозвучи доста самохвалствено и пр., обаче за мене си знам, че наистина постигнах една победа над самата себе си. :)))
И не защото беше трудно (просто разнищих, в истинския смисъл на думата, джаджата на малчо (естествено след задължителното дадено обещание от мен пред него, че ще си я получи след това залепена и цяла целеничка) и видях "принципа на действие", а последващата "проектантска работа" си беше като игра за мен), а защото по принцип и като цяло не ми е обичайно да правя подобни движещи се проекти. Ама въобще.
Но пък ми хареса. И то много. :))
Освен, че картичката ще се "движи", реших и самата й тема да бъде - непрекъснатото движение и промяна. В бурните води на безкрайния океан, в борба със стихиите и овладяването им и тихият светъл пристан на брега, галещ със своята топлина .. Двата контрапункта .. така противоположни един на друг, но взаимно преплитащи се и свързани ..
Това е и първият ми досег с броката, използван от мен по този начин. :)) (Приемам критики всякакви, Краси :))) Трябваше ми бряг, исках пясък, но все пак реших, че броката е по-надеждната опция в този случай, придаващ крайната визия, която искам да получа. Там са и писмата, натрупани през времето на пътуване .. към себе си (може би) .. чакащи да бъдат прочетени или вече прочетени и запазени като скъп спомен ..
Там е и корабът (желанието ми беше просто да е щрихиран и дано да се е получило с тези дъсчици :))))- земята под краката ти насред бурното море, но и напомняне, че всичко е промяна и движение в момент на затишие и почивка .. котвата - така потребна и толкова ценна .. уловът .. предпазващото ни чадърче .. картата на света .. на изследвани и неизследвани територии .. земи, които чакат да бъдат покорени от нас или вече в сърцата ни със скъпи спомени ..
Цялата одисея по направата (и идейно, и технологично) на картичката, (защото дефакто и заради броката, и заради тези движещи се елементи буквално я правих на части и с прекъсвания за наложителни изчаквания :) ) ми достави неимоверно удоволствие.
Тази конструкция е идеална и за снимки, което смятам в най-скоро време да опитам.

септември 06, 2010

Bag

За 365 Cards: Day 190 - Color Scheme
и CPS: Sketch - #183
(не успях да излъжа фотоапарата, че светлината му е достатъчна и утре май ще се наложи да преснимам картичката :/

Life is love

На този ден, преди 1 годинка беше поставено Началото. Бързо минава времето. В гонене на срокове, бързане по задачи, постоянно тичане .. И може би само при подобни поводи си даваме сметка за изминалите дни и това, че точно тази секунда е неповторима и никога няма да се върне. И всичко, което имаме е Днес. Миналото е вече отминало, бъдещето е някъде пред нас, неясно. А Днес е Денят и трябва да го изживеем максимално пълноценно, пълен с любов и усмивки.
Затова си пожелавам на себе си и на всички вас, които отделяте от безценните секунди да посещавате моето местенце - нека всеки миг да е пълноценен и пълен с положителни емоции, изживени заедно с любимите хора.
Благодаря Ви за милите думи, за подкрепата, за споделените мигове с красотата, която всички вие обичате и сътворявате!

Картичката, която току що завърших и която публикувам е също поздрав и пожелание. Животът е любов, а любовта е свобода, безбрежност, океан от емоции .. порив ..


Е, няма как и да не се похваля :))) - много се радвам, че отново моя картичка е отличена в 365 Cards. И то точно днес :))

Естествено, на празник като на празник, подготвила съм и почерпка, но за нея мъъъъничко търпение. :)))

Усмихнат, топъл и пълен с любов Ден Ви желая!

септември 05, 2010

Капчица любов

Картичка за 365 Cards: Day 187 - Friday Favorite

Обичам кафето. Много го обичам.
Аромата му, самият ритуал по направата му (когато съм в къщи) и отпиването му след това, наслаждавайки се на всяка глътка.
Обикновено на ден пия по три кафета - сутрешно, обедно и следобедно, затова и картичката я реших с кафе по този начин. Това е едно сгъване, което бях виждала доста отдавна в една книжка, но все не намирах причина и време да го опитам, а сега си дойде направо с темата. :)
И един тематичен поздрав за всички