октомври 30, 2010

Едно ново начало?!

За първи път се замислям и затруднявам как точно да представя какво вълнуваше и отнемаше от времето ми за сън последните няколко дни. Всъщност, за да бъда точна - не повече от два часа ми отне самата идея и реализацията общо за всичко, но то и времето ми за сън си беше кът, та затова така много ми се видя .. :)

Всичко започна от органайзерчетата, а може би - не.
Всичко започна от един мой работен проект за серия мебелчета, които все още са в стадий разработка. Всъщност - и това не.
Със сигурност всичко започна с любовта ми към миниатюрките.

И май ще спра дотук с думите.


С чаша мляко и книга в ръка преди лягане. А може би чаша кафе и дневниче, криещо съкровени тайни и желания ..
И това е само началото!
Започвам с по-опростени форми, които ще бъдат усложнени впоследствие :))
размери на картичката-чашка 6/6 см.


размери на нощното шкафче ш/в/д - 10.5/12.5/8 см.
размери: височина 10 см.; диаметър на най-широката част на лампиона - 8 см.
материал - картон и дантелка


Край елхата

Вижте как греят елхите сега,
радват се, радват се всички.
От планината лети през снега,
сребърна, малка шейничка.


Една любима детска песничка и малко картички от серията ми "олекотени коледни", с които представям и шейничката, която измайсторих преди няколко дни. Размерите й са 10/4 см, а на картичките 10/15 см.

И картичката ми за Топлото предизвикателство на Двете елши, които тази седмица са на гости на Картичкофуриите, където се надявам да се включите и вие с вашите интерпретации по темата.октомври 26, 2010

Коледата възможна

И аз най-накрая открих сезона на Коледните картички.
Първата серия, която публикувам сега са с размер на всяка 9/12 см.Кутийка-органайзер

или
Предай нататък Hand made подарък - 4 част


Имам си няколко любими инструментчета, чието присъствие ми е задължително, сядайки да правя нещо. Липсата дори на някое от тях, независимо дали би ми потрябвало за момента или не, направо ме кара да се чувствам с вързани ръце.
Ножичка, макетно ножче, уред за релеф (който аз наричам биговачката ми :D), уредче за дупчици, пинсетка и желязна линия. Това са ми инструментчетата от първа необходимост и задължителност.
А кои са вашите любими и задължителни инструменти за майсторене?

По принцип винаги гледам всички инструменти, които ползвам да са ми на едно място и отдавна се каня да си спретна нещо специално за тях.
И така - ето ги моите кутийчици-органайзерчета, чийто вид и направа са изцяло мое решение и дело. :D
Размери 10/12/8 см. Материал - мукава.


Те ще бъдат моята изненадка за две дами от списъка ми за hand made подаръче.
Ваня и ВД - това сте вие. :) Очаквам адресчетата ви.
Една кутийка-органайзерче ще отпътува и към авторката на Специалната за мен картичка по темата Слънчева картичка на Двете елши.
Разбира се, ако тя има желание да я получи. :DИ тъй като отново показвам, а после изпращам, за да не се загуби очарованието на очакването и тръпката на изненадата, в чекмеджето на тези кутийки ще има нещо специално, отново направено от мен. :)

октомври 21, 2010

С цветя и бонбони

ви каня да се включите в поредното седмично предизвикателство на Двете елши, тази седмица задавано от мен.
Темата сама си дойде като противовес на вече настъпилия сумрак и студ.
Надявам се слънчевата тематика и на вас да ви хареса, така както и на мен и прекрасните картички, които ще сътворите и с които ще се включите в предизвикателството да ни греят цяла седмица.


И още две картички
И трите картички могат да се сложат под два общи знаменателя - направени са за предизвикателства на Двете елши и са доказателство как с почти изцяло налични материали и разни остатъци, т.е. без специални инструменти и техники за cardmaking пак може да се направи картичка. :))

И тъй като се възхищавам и уважавам творците, които имат собствен почерк и знаят 2 и 200, а слънчевата тема ми е много лична и скъпа, а и това ми е публикация 200 :)), затова на този фон ще си позволя да зарадвам автора на Специалната за мен картичка от включилите се по темата с нещичко-изненадка. :)

Моето пожелание към Вас е за много усмивки, слънце и топлина, а аз оставам в очакване на вашите слънчеви щрихи!
Забавлявайте се!

октомври 20, 2010

Boxes

С щипка фантазия и картон, дори и с по-малък грамаж, вижте какво може да си измайсторите в снимковият материал, който съм ви подготвила за кутийките, няколко хрумки и хитринки относно тяхната направа и употреба, публикуван на страниците на Двете елши, където може да прочетете и текста към публикацията ми.


А какво ще кажете за копчето ми от дунапрен? :)С подобен мек и обемен материал могат да се получат наистина ефектни, както декорации, така и "закопчалки", които освен това са и функционални.