ноември 26, 2010

За силата на думите

Отново е време за новото предизвикателство на Двете елши, тази седмица на гости на Картичкофуриите.
Рали ни провокира с цветова комбинация, която за мен беше истинско удоволствие да следвам.


Не знам защо, но за някои картички ми е трудно да напиша всичко, което ми се иска да споделя. От една страна искам да кажа много, но всяка една мисъл напира изпод пръстите да излезе първа, сблъсква се с другите, стремящи се към същото и в получаващия се безпорядък екранът остава празен ..
Иска ми се да напиша кой и какво ми послужи като вдъхновение да направя тази картичка, какви мисли и чувства бушуваха в мен при създаването й .. И ако започна все отнякъде, да, екранът ще оживее, но ще бъде прекалено искрено и лично .. затова и този път ще оставя музика, текст и картина да говорят вместо мен ..


ноември 19, 2010

Моите прозорци


Днес "шефката" отново ме засили в последния момент да направя "нещо" за празника на нейна приятелка и за разлика от предния път, когато "нещото" беше само "направи ми нещо, не знам какво, ама го искам веднага", което буквално ме изправи на нокти, сега поне имаше едно уточнение от нейна страна, поради което времето за идеен замисъл и изработка беше сведено до по-малко от час и емоцията, с която го правих беше на макс :) и как няма да е, когато уточнението беше - нещо като онези прозорци предишните. А аз изключително много си ги обичам тези прозорци - любимите ми 3D-панца и всеки път като ги правя ми идва да скачам от радост. :))
Поради липса на съответни материали и съобразяване с каквото_разполагам_към_момента_на_една_ръка_разстояние, реших да променя гледната точка на прозореца. Предишните ми разработки бяха от позицията отвътре-навън, а този го направих отвън-навътре. И буквално от остатъци и подръчни материали, междувпрочем от каквото предимно са направени и другите ми прозорци. И естествено, любимата ми ръчна хартия.


Реших да вмъкна и лека закачка за получателката (както разбрах обичаща стара София) - снимката в рамка, която закачливо наднича изпод перденцето. :)) Още в офиса предизвика коментари и интерес коя всъщност е сградата :)), при все, че картичките от серията "Стара София" са достояние на всички. :))


За съжаление снимките отново са с телефон, снимани набързо, но аз така или иначе отново ще правя подобни композиции, така че и по-хубави снимки ще имам някой ден. :))

А това са някои от предишните ми 3D-прозорчета.
Приблизителни размери на паната - в порядъка между 20/30 см основата.
Всички 3D-елементчета по тях са си мое дело. :))ноември 18, 2010

Моето часовничеОтново е четвъртък и е време за новото предизвикателство на Двете елши, което тази седмица аз имам удоволствието да задавам.

А, ето и малко детайлни снимки на моето проектче по темата.
Размер на часовничето - 12/18 см. без калпачето; 3 см. в дълбочина.
Материал - велпапе.
ноември 14, 2010

Christmas Time

Новото предизвикателство на Фуриите тази седмица зададено от Greta`s Art е с тема Рамки.
И тъй като аз самата въобще не обичам да влизам в някакви рамки, това са моите картички, с които ще участвам.
(Ако Грета прецени, че не отговарят на условието - дел.)


Коледно

Още няколко коледни картичкиноември 12, 2010

И какво има в чекмеджето?

Нищо особено :)

но публикацията ми е продиктувана от все още липсата на два адреса в пощата ми и моето желание да изпратя нарочените органайзерчета.
Естествено, друг е въпросът, ако го има желанието за неполучаването им, за което отново е добре да бъда информирана. :)
ВД и Green-Eyed Girl на ход сте!


размер на чашката-картичка - 6/6 см.


ноември 10, 2010

Една снежинка

Още една снежинка за предизвикателството на Фуриите.


Тя е готов елемент от комплект за елхова украса, която в моя случай стана част от картичка.

ноември 07, 2010

Елхички

Няколко картички от серията ми "Елхички" - още съвсем горещи :)

като с първата картичка участвам в неделното предизвикателство на 365 Cards, като се надявам скеча да бъде открит, макар и с щипка фантазия. :)