декември 30, 2010

Новогодишни мъфини с късмети по крафтърски

Следколедно и предновогодишно реших да забъркам една доза (по едно за всеки ден от седмицата) мъфинчета с късмети-пожелания по рецептата на Гери в последното за годината предизвикателство на Двете елши.


Необходими продукти за едно мъфинче:
- 2 вида дизайнерска хартия
- 1 панделка
- 1 надпис
- 3 вида декоративни елементи

За основа използвах различни цветове перлен картон.
Размери 5/10 см.
За украса заложих на слънчевото настроение.

Получи се лесно, бързо, вкусно. И забавно!


И тъй като предполагам, че това ще е последната ми публикация за тази година
Искам да пожелая на всички едно незабравимо изкарване на празничната нощ и
Нека Новата година бъде жива, здрава, късметлийска, успешна, усмихната, пълна с обич и топлина за всички Нас!

декември 24, 2010

Merry Christmas!


Мили момичета (и момчета),
пожелавам Ви една приказна Коледа, пълна с вълшебства и споделено щастие!

декември 22, 2010

За Него и За Нея


Радвам се, че имах за задачка да направя две картички по повод 50-годишни юбилеи, за да избягам малко от коледната тематика, което лично за мен си дойде направо като почивка от нея. И от след малко, когато мисля, че ще съм приключила вече с последните нещица, които трябва все пак да завърша предколедно, за мен тази тема е затворена, поне до следващата година :))) и започвам от утре само да се наслаждавам на празника и прекрасната атмосфера и еуфория, която от няколко дни ме държи яко. :))

Та така, съобразявайки се с няколко нещица, които ми бяха известни за дамата, за която е предназначена картичката, ето и моят отговор с привкус на младежка закачливост и слънчево ухание.
За мъжка картичка имах първоначално други идеи, но в последния момент реших, че ще направя класическа мъжка картичка, на която отдавна се каня. :))
Беше си чист риск от моя страна, защото пред себе си имах само една нощ на разположение и без право на грешка, поради наличието само на едно листче черен картон, който реших, че ще използвам.
За основа ми послужи прекрасното творение на Ле и един костюм на Пиер Карден, от който спестих един джоб, че щеше да ми дойде в повече :)))
Притеснявах се дали ще се оправя с пропорциите, кое къде точно стои, на какво разстояние от друго и пр., но мисля, че се получи все пак или поне не са толкова фрапантни неточностите. :)))
Лично аз се забавлявах изключително много при проектирането, мащабирането, рязането на хартийките и търсенето на най-подходящата джаджичка за тази картичка и определено резултата ми харесва. :))декември 18, 2010

Една покана


А това са част от картичките, които съм предоставила за изцяло благотворителна продажба на щанда на Animal Rescue Sofia в НДК.


Така, че ако имате път натам, непременно се отбийте и на този щанд, защото има какво да се види и с какво да зарадвате някой близък или себе си, а приходите от продажбите наистина биха подпомогнали грижата за кученцата в приюта Богров.

Ще ви покажа и едни приказни свещници, които също може да намерите на този щанд, както и уникални ръчно плетени шалове (на които за съжаление нямам снимки), предоставени и дело на една моя скъпа приятелка, Фани, невероятен човек и истински творец.Щандът се намира на първия етаж, по алеята (дали така се казва?!) вляво от статуята в централното фоайе, точно срещу слизащия ескалатор.

декември 16, 2010

За топлината в отношенията

Проектите са два, правени за различни хора, различни поводи, по различно време, но обединени от нея, любовта .. и топлината в отношенията .. желанието да зарадваш близък човек, да го усмихнеш ..

Дълго се чудих дали да ги публикувам, защото де факто тези разработки са на основата на мои предишни такива (Port of Dreams, Отвъд любовта и една асоциация), но предвид коледната атмосфера, която те кара да се усмихваш и да си тананикаш коледни песнички, и да ти е весело и хубаво дори без причина, реших, че топлината във взаимоотношенията и любовта винаги трябва да са на преден план и да се аплодират.

Затова, за нея, топлината, искам да си поговорим ..

За простичките неща като едно малко, но същевременно огромно и пълно с любов - благодаря ти, че си тук, че те има!


(желанието на поръчителката беше от вътрешната част на картичката да се разположи посвещението й към обичния човек и да може да сложи снимка; като не мога да скрия радостта си, че точно тази моя картичка, която пожела да й направя е вдъхновението й за посвещението, което написа и подари на любимия човек)

**********************************

.. Да си поговорим за споделеното щастие, за сбъднатите мечти .. за желанието да усмихваш ..

Вторият проект е решен като закачка, която ще предшества и един вид ще анонсира към основния сватбен подарък. Заедно с пожеланието за живот като песен, дом пълен с топлина, любов и семейно щастие, поднесени с усмивка и намигване.
(И тук желанието беше да може да се сложи послание и една снимка.)

Вътрешността на картичката я реших във вид на страници от албум, включително със задължително присъстващото паусче между тях.

На първата страница е предвидено място за ръчно написано послание с горещата ми препоръка да се направи във вид на пергаментче, с навити на руло краища и да се помести така, че част от нотния лист и дантелата да се виждат.


Снимката я реших с рамчица, която супер сладко се получи с частичен ембосинг в старо злато. А оформлението на страничката съобразих със самата снимка и посланието, което носи.
(Тук снимах страничката без снимката, защото ако бях оставила снимките след поставянето на самата снимка - снимки никакви нямаше да има, поради невъзможността да докарам свястна снимка без дневна светлина)
А като се имат предвид и минусовите температури, при които снимах направо се учудвам, че успях да изкарам все пак някакви снимки, от които да е видно нещо. :))


Много съм доволна и от оградката, защото буквално с подръчни средства успях да й предам желания старинно-олющен вид, който много ми се искаше да получа, в съответствие с цялостната идея.