февруари 26, 2011

Баба Марта бързала ..


.. мартенички вързала ..
Тъй като поръчката е вече изпълнена и предадена, аз - отпочинала и заредена с нови сили, мога да публикувам един много обичан и близък до сърцето ми проект.
Началото на любовта ми към хартията и различните материали върху нея беше поставено лятото (+/- 1-2 месеца) на 2007 година. Няколко месеца по-късно много от моите тогавашни първомартенски картички, които бях направила станаха поздрава, който една фирма отправи към своите партньори. Изключително трогната бях и да, изключително доволна и радостна от отзивите, които получих. И много се радвам, че оттогава вече трета година продължава да ми се гласува доверие относно поздравителните картички и пана (първомартенски и новогодишни).
И тъй като публикацията ми ще е единствено и само първомартенска, и тъй като предстои да бъде дълга си мисля, че с една снимка повече или по-малко няма да се промени кой знае колко положението, та затова да ви покажа и една малка част от първите ми първомартенски картички от началото на далечната вече 2008 година. :))


А ето и към днешна дата какво занимаваше четири денонощия ръцете и сърцето ми.
Количеството наброява общо около 150 бр.

И в синхрон с наближаващия празник е и темата на предизвикателството тази седмица на Двете елши - Бяло и червено, която Гери не е ограничила в рамките на празника, но естествено аз реших моята картичка именно в първомартенската магия, предвещаваща идването на пролетта и слънцето ..

Мартенички бели,
бели и червени,
де и как сте взели
багрите червени?
Пролет щом ви зърне,
тука при децата,
бързо тя ще върне
птиците в гнездата.
Храсти разцъфтели,
листите зелени.
Мартенички бели,
бели и червени.Ако сте стигнали до тук - значи сте истински герои :))
Благодаря Ви от сърце за отделеното време да посетите и разгледате моите нещица!


Поздравявам Ви с настъпващия празник на пролетта и новото начало! Бъдете живи, здрави, вдъхновени и вдъхновяващи!

февруари 17, 2011

.. нещо синьо ..

.. и нещо ново, нещо старо и нещо на заем ..

е предизвикателството на Двете елши, с което тази седмица ви провокирам да вкарате в употреба някоя нова джиджавка, да гарнирате с нещо досега налично, да поръсите със синьо и да сервирате с нещо на заем.


Както писах и в предишна публикация за нея, формата на роклята я заех и този път от Annar. Изонитът, с който гарнирам някои от картичките ми, включително и тази рокля е наличното старо. Синьото е видимо, а точно това листенце, част от украсата на роклята, както и другарчетата му в кутийката при все, че са закупени преди месеци е нещото, което досега не бях влагала в проект.
Надявам се да се забавлявате, реализирайки вашите проекти по зададената рецептичка и да споделите в публикация и снимки вашите размисли и страсти по темата,
а именно - каква е почвата (и въобще налична ли е :)) на битуващите у нас привнесени привички .. :))

И тъй като ми е налична за подаряване още една кутийка, подобна на тази тук, авторът на една от участващите картички или проект ще я получи от мен.
Снимки на съответната кутийка - като я снимам. :))

И защото е синичко, и защото обичам кафе ще се похваля със скромното The Cream in our Coffee на The Play Date Cafe за нещо розовко мое. :))

февруари 12, 2011

Една закъсняла, но не забравена за връчване наградка

Тази публикация беше предназначена за преди около два месеца .. Но поради различни причини не се случи до сега, но както и преди съм казвала - по-добре късно, отколкото по-късно ..
Та, сега наред с извиненията ми за закъснението й, направо по същество - през декември месец при задаване на една от темите за предизвикателство на Двете елши - Танцувай с мен, бях решила авторът на една от участващите картички да получи hand made подаръче от мен.
Този път реших Random Generator-а да ми помогне и така - измежду участвалите картички, по реда на тяхното публикуване в сайта на Двете елши:

1. Mila
2. Green-Eyed Girl
3. Reni
4. Cveti
5. Cveti
6. Marta

наградка от мен ще получи


Cveti, моля те, свържи се с мен на мейла, за да знам къде да пратя подаръчето. (Надявам се, че следиш блога ми, ако ли не - ще се постарая аз да те открия :))

А самото подаръче чакаше от края на миналата година да бъде подарено. :)


Моделът на кутийката е от нета; една снимка в папките от архивата ми, която не си знае времето (без отбелязано на нея името/блога на нейния автор), а аз нямам спомени кога точно и от къде съм я save-нала, затова за съжаление не мога да посоча източник.

Моята кутийка е с размери 10/10/10 см., използван материал - мукава.
Картичката е с големина - 7/8.5 см.До дни трябва да приключа и с последната серия hand made подаръчета, така че .. следва още едно продължение :)), след което подготвям нова изненада. :))

февруари 10, 2011

Моята валентинка

Още преди месец, когато започна атаката от валентински картички по блогове и сайтове в главата ми се въртеше само една мисъл - дано не ми се налага и на мен да правя такива, че нещо сърцата и валентинските глезотийки тази година хич не са ми любими и желани ..
И да си призная, посрещнах темата на новото предизвикателство на Двете елши със смесени чувства и реших поне да предизвикам себе си дали мога да спретна валентинка без сърца и типичните сладурски визии .. Е, от сърцата май не успях да избягам, но постигнах желания от мен семпъл и олекотен вид.


Копченцето-сърце си е мое, от дунапренче. Обичам дунапренчетата. Получават се интересни неща с тях. :)
Размерът на картичката е 7.5/8.5 см.

С картичката ще участвам и в The Play Date Cafe Challenge PDCC68

февруари 06, 2011

Day 343 - Super Sketchy Sunday


И една картичка повлияна от неделния скеч на 365 Cards.


Нежност в бяло и червено - част 2

Това са следващите ми разработки по темата "Нежност в бяло и червено".
Застъпничка съм на тезата, че човек винаги трябва да има избор, затова за мен е въпрос на чест и удоволствие да предложа различни комбинации и вариации, когато някой ми се е доверил.