март 31, 2011

Калинка-малинка


Поводът - една малка сладка принцеска на два дена (да е жива и здрава и голяма радост на мама, тати и батко :).
Желанието - да има калинка.


Исках да е нещо, което не съм правила досега и отново надникнах в папката Важни сайтове, където си чакаше редът тази кутийка-чантичка.


И нали щастието трябва да е пълно - дори беше с калинка на нея. :))
В този сайт, освен видеото за направата на тази чантичка, ще намерите и други интересни видео-уроци.

Идеите ми за калинката на картичката бяха две и в момента виждате едната реализирана - от материал, подобен на филц.
А другата - отново се оставя във времето, но смятам все пак съвсем скоро да реализирам. :))


Размер на чантичката - 10/7/1 см.
Размер на картичката - 6/9 см.

март 27, 2011

Розово вълшебство за едно сладко бонбонче


Поканите за кръщенето на малката госпожица вече пътуват към местоназначението си, а съгласието за публикуването им тук - получено.
Приятно разглеждане! :)
Гости и благодарности

или
моят обзор на изминалата година,

през погледа на гостите ми и техните невероятни творения, чиято горда собственичка съм

Доста се проточи тази ми публикация във времето, но въпреки липсата на такова да я направя досега, тя все си стоеше като задачка за мен от първостепенна важност, а гостите ми за тази ми публикация междувременно се увеличаваха, за моя най-голяма радост и удоволствие. :))

Едва ли е нужно да ви обяснявам каква радост и трепет са ми създали всяка една от тези дами с всяко едно от тези прекрасни творения и изненадки и вълнението при отварянето на всяко пакетче ..

И се радвам, че по този начин - с прекрасните инициативи на Картичкофурии, с различните предизвикателства, с т.нар. candy-та си връщаме усещанията от едно отминало време (уж не толкова отдавна, но .. вече доста далече), когато нямаше мейли, електронни пощи, електронни картички, а пощальонът беше един от най-очакваните посетители, съизмерим с така очаквания Дядо Мраз :))

Благодаря сърдечно на всяка една от Вас Дами, които усмихвахте деня ми, които ме карахте да се радвам като малко дете и да вървя нахилена до ушите по улицата (когато отварянето на писъмцата се случваше веднага след получаването им и не беше възможно да бъде осъществено изчакване до прибиране вкъщи :)))

Не спазвам някаква последователност, но започвам благодарностите от Гери, чиято картичка беше първата, която получих съвсем неочаквано и изненадващо коледата на 2009 г.


Последвана от прекрасната картичка и подаръче на Теди от коледната размяна, организирана от Деси, същата година.


Тази Коледа Теди отново ме изненада с невероятна картичка, която снимка си позволявам да взема директно от нейния блог. :)


Страхотна новогодишна изненада получих и от Ели (Kukuletka)


Ако знаех какъв разкошен hand made подарък ще получа от Нети по инициативата Hand made подарък - Предай нататък щях да се запиша няколко пъти при нея :)) (снимките са от блога на Нети)


Също получена изненадващо супер сладурската картичка на Ани


Сърдечно благодаря на Данчето за картичката, която получих от нейно име.


Сърдечни благодарности на Ками за изненадата, която ми направи с канелата и тефтерчето, което получих от нея от осмомартенската размяна по Картичкофурийски.


Следващите две картички към огромната радост да се докосна до тях и да ги притежавам се прибави и удоволствието да ги получа на ръка и да се запозная лично с Миленка, едно невероятно слънчево момиче. А картичката с Кафе ме чакаше като приятна изненадка в пощенската кутия.
Снимките вземам от блога на Миленчето.


Благодаря на Юлето и Рачето, за радостта да притежавам страхотните миниатюрки, които ми изпратиха.

Благодаря на Te4eto за милия й жест да притежавам така желан албум с народни носии.

Благодаря на Гери (Arcadia), която ме трогна изключително много с жеста, който направи за мен :*

През изминалата година станах част от екипа на Двете елши. Благодаря Ви, мили момичета, за поканата да бъда част от вашите инициативи за иницииране на усмивки!

Сърдечни благодарности на Цвети от Аз, съм си аз! Чипровски килими .. и Нати от workshop of Niili!

Преди няколко дни моето блогче беше отбелязано от няколко дами като местенце, което харесват да посещават.


Благодаря Ви Кари, Цвети, Корнелия, Ани, Еси, Creations, Нели и goldie. Благодаря сърдечно за жеста ви към моето местенце!
Досега винаги съм предавала наградката въпреки, че имам и съм имала определено отношение като цяло към този вид наградки. :)
Но този път ще си позволя да не го направя, за което се надявам да ме извините.

И накрая искам само още нещо да кажа -
Нека не забравяме, че нашето хоби носи усмивки и радост, както за нас, така и за околните! И да не го превръщаме в арена за мерене на .. (самоцензурирам се).

И съвсем накрая искам да споделя с вас един невероятен в своето послание и присъствие клип и една изключителна, невероятно красива песен, възпяваща истинската любов и победата й въпреки и над всичко!
(хора със слаби сърца да не гледат :)

март 26, 2011

Заповядайте на чаено парти

или в моя случай по-скоро Кафеено такова :)


Тази седмица Двете елши сме на гости на Картичкофуриите със страхотното предизвикателство, зададено от Гери - pop-up картичка.

По мои бегли спомени за първи път правя подобна картичка и както се е случвало и друг път при други предизвикателства - изтупах праха от стари замисли. :))


Сайтът, от където почерпих вдъхновение и инструкции за тази pop-up чашка кафе преди доста време след съвсем случайното ми попадане на него, беше грижливо запазен във файлчето със заглавие Важни сайтове и явно е чакал удобен момент да напомни за себе си. И както казвам аз - чакал си е чинно да му дойде времето. :))

В началото стриктно следвах инструкциите, но не бих могла да кажа същото за към края на изпълнението. :)) По средата на правенето, просто зарязах всякакви указания за сгъване и прегъване и си продължих по мое усмотрение. :))


Височината на чашката е 4 см, а диаметърът й (там, от където се отпива :)) е 5.5 см. Диаметърът на чинийката е 9 см. А самата картичка сгъната - 10.5/10.5 см.
Е, със сигурност вторият път ще ми е още по-лесно и ще избегна някои несъвършенства на първия път. :))

Eфектът на реалност се получава от това, че вместо 70 гр. хартия, която предполага по-лесното сгъване, ползвах картонче - предполагам около 150-160 грамово.А този сайт е просто разкошен! The favorite of the favorites! за мен.
Набелязала съм си и още от pop-up картичките и още хиляди неща. :))
В сайта има страхотни китове, десени, най-различни модели с инструкции към тях и още и още свободни за принтиране материали .. Трябват ви само търпение и желание за забавление :))

март 17, 2011

За едно сладко бонбонче

Това са мострите за покани, които разработих за кръщенето на една малка принцеса.
Моделът за покана е вече избран и уточнен и по моя традиция ще публикувам при получено съгласие и след количествено финализиране.


С рокличката-картичка ви каня да се включите в предизвикателството на Двете елши, което тази седмица фокусирам върху използването на паус като част/елемент от проект.
Надявам се да ви е интересно и да се забавлявате, показвайки ни различни начини за използване и внедряване на паус, който аз лично много уважавам и харесвам, предвид неговата изключителна ефирност. Дори вече имам стабилна колекция от паусчета, които едва ли някога ще нарежа и използвам. :))

март 11, 2011

Пролетта ..


Моето цветенце в пролетната градина на Двете елши.
височина 12 см., 3.5 см. страна на квадратната основа


Картончето, от което са направени листенцата на това цветенце, както и листенцата на детелинките е ръчно направено, за да постигна търсен ефект - релеф със жилки (зелена тънка мачкана хартия, залепена на два слоя върху рипс-ов картон).

А ето ги и моите детелинки (височина 12-13 см., диаметър на основата на поставчицата 3.5 - 4 см.),


чиято реализация в началото виждах с квилинг, но впоследствие поради две много важни причини (необходимостта от задължителното вписване на логото в цялостната визия, което при квилинговото решение - нямаше как да стане по начина, по който исках; и втората - собственото мнение на всяко от осемте търкалца, от които трябваше да изградя детелинката ..:)). А и бройката (1600 търкалца (за 200 бр. детелинки) съвсем ме отказа от опитите за овладяване на квилинга .. поне на този етап .. :))
Не, че впоследствие не се оказа още по-времеемка и трудоемка идеята, която реализирах, защото всеки един елемент на детелинката е ръчно очертаван и изрязван, поради големия грамаж на картона (две основи + 4 сърчица за 1 бр.) и невъзможността да се ползва какъвто и да е перфоратор.
Равносметката - две безсънни нощи за 100 бр. :)))
Предстоят още толкова :))
И признавам си - беше си изпитание отвсякъде на търпението и способността ми да действам максимално бързо и съсредоточено .. по нощите, поради късия срок, който имах за изпълнение ... В един момент направо ми се ревеше от отчаяние и безсилие срещу бързолетящото време ..
Но поне за следващите 100 бр. имам няколко дни :)))

За пълнеж на поставчицата на детелинката избрах талаш - да ми е живо и здраво зайченцето :)) А за чувалчето на слънчогледчето - смачкана хартия.
Опциите за пълнеж са доста. :))