септември 30, 2012

Парад на ... сгъвките

Малко поизоставих тази ми инициатива, поради липса на време, но се надявам да успея да я възобновя периодически по-честичко.
Та .. днес откривам парада на сгъвките - на интересно сгънатите, по-различните от стандартните картички. Тук идеята малко се различава от първоначално заложената (както е при другите паради на едни и същи елементи, реализирани по различен начин от различни автори), но мисля ще е интересно и полезно на едно място да има събрани различни сгъвки.
Условията са отново същите - линк към ваше творение или някое друго в коментар към тази публикация или към съответната публикация в United Art Gallery.

септември 25, 2012

Baby party

Вече мога да покажа поканите и едни хартиени украси, които правих за първият рожден ден на едно малко сладко бонбонче.септември 22, 2012

от вас за мен

Получих първите си картички и бързам (в първата ми възможна пролука свободно време) да споделя с вас и публично да се порадвам на красотите, на които съм горда и щастлива собственичка. :)
Своевременно ще обновявам тази ми публикация с всяка получена картичка.
За моето candy може да прочетете тук. Срокът за включване е 31 октомври т.г.
Излишно е да казвам колко много се радвам на всяко ново писъмце и красотата, която откривам в него! Благодаря Ви за милите думи и пожелания! Благодаря Ви от сърце за удоволствието, което ми създавате! Очаквайте включване и от мен с картичка за вас. :)

Някои снимки на картичките ползвам директно от блоговете на авторките, защото държа върху всяка снимка на картичка да има лого на автора. В случаите на липсата му или мои снимки, аз ще добавям адреса на блога/името на авторката върху снимката.

14. Katerina


13. Bearkis


12. Ivolina


11. Тони


10. Краси


9. Вили


8. Пепи


7. Вили


6. Ирина


5. Кали


4. Страхотна изненада получих и от 5-годишният син на Катето. Много целувки и прегръдки на малкия художник! :)3. Катя


2. Гери


1. Тони

септември 16, 2012

Розово сияние

в пурпурен обков


Отдавна съм открила за себе си особеното очарование, което се крие в импровизацията при забъркване на боички и разни други смеси за постигане на желан цвят и различни текстури.


Спазването на норми и правила в това отношение въобще не е за мен. Изхождам единствено от удоволствието да експериментирам и провокирам сама себе си.


Бял картон за основа, парченца тюл, боички, няколко отпадъчни късчета хартия, включително и моята рециклирана такава.


И .. розовите очила, които все още не съм свалила, въпреки постоянните и непрекъснати опити на живота да ме принуди да го направя.


Участие в КП "Арт картичка" (ако отговарям на условието за това :)

септември 02, 2012

My Blog Candy 2

Честито ми блогово рождено денче! :)) Ако трябва да съм точна, датата е 6-ти, но тъй като тогава се очаква да пътувам, а още не съм усвоила достатъчно блоговите опцийки за публикуване с отсрочка, затова леко предварително си честитя годишнината :)))
И така, бавно ли, бързо ли, дойде и третата навършена годинка, откакто открих това местенце и реших да споделям виртуално това, което изпълва ежедневието и свободното ми време.
Тази "почерпка" беше предвидена за предния ми блогов рожден ден, но за добро или лошо чак сега ще се случи. Поглеждайки назад във времето установявам, че и откъм публикации драстично съм намалила бройката в сравнение с преди, както и посещенията ми на местенцата, които с удоволствие следя, но както на всеки се случва минаваме през различни периоди, които носят със себе си и съответните емоции, желания и чувства и които ни карат да правим/не правим едно или друго .. Искрено се надявам и занапред да намирам времето и желанието да поддържам живо това мое местенце, както и да имам времето да посещавам местенцата, които ми носят истинска радост.
И сега да премина по същество към "почерпката".


Условието за участие е само едно - картичка, направена специално за мен. :)
Да, да, признавам си, подхождам напълно егоистично, но удоволствието да получиш ръчно направена картичка е несравнимо и затова реших да си го доставя. :) Та, така де, имам блогово рождено денче все пак. :))
Затова, дами, ако имате желание направете ми картичка и ми я пратете по пощата или ми я подарете лично. Свържете се с мен чрез мейла ми, за да ви дам адрес, а аз очаквам от вас същото. :)Защото аз от своя страна на всяка направена за мен картичка ще отговоря с моя такава. :)
Затова, ако имате желание да получите картичка от мен, освен възможността да спечелите и "почерпката", подарете ми картичка. :))
Не е задължително да правите специална публикация в блога си, ако не желаете. Нито е необходимо да ставате последовател на блога ми. Единственото нещо, което е необходимо да направите е да се свържете с мен по мейл, телефон, съобщение във фейсбук, за да разменим адреси. И картички. :)
Крайният срок за участие е 31 октомври. И тъй като има известен период, в който картичката трябва да пристигне до мен, аз ще публикувам своевременно вашите картички в специална за целта публикация в блога ми и те ще бъдат включени в "почерпката" в момента, в който заявите, че имате картичка за мен, а аз ще се надявам пощата все някога да си свърши работата. :)
След изтичане на срока една картичка избрана на рандъм принцип ще получи моето candy. Второ candy ще дам на картичката, която ме докосне най-силно и тъй като съм сигурна, че ще бъда затруднена ще има и няколко допълнителни candy-изненадки. Като силно се надявам да има все пак желаещи да се включат. :))
Ще покажа candy-тата малко по натам във времето, хихихи, да, за да имате причина да наминете пак към блогчето ми. :))
Надявам се и за вас да е интересно и забавно и да се включите в своеобразната ми "почерпка-размяна". :))

септември 01, 2012

Рециклиране на хартия


Внимание! Опиташ ли веднъж, води до пристрастяване!


Мислех го доста отдавна, но някак ми се струваше прекалено трудоемко, времеемко и леко невъзможно в домашни условия, а всъщност се оказа изключително забавно и съвсем реално постижимо дори и с подръчни средства. Трябват само пасатор, домакинска цедка и огромна доза желание да експериментираш.
Част от работата ми е свързана с много и най-различна ръчно правена хартия, но съвсем друго е усещането и не намирам думи, с които да опиша удоволствието, което изпитвам, когато аз самата си я правя .. да съчетаваш цветове, аромати, да забъркваш смеси, да украсяваш, декорираш, втъкаваш .. това е вълшебство .. истинско вълшебство ..


.. да даваш нов живот на малките остатъчни парченца хартия, които сърце не ти дава да изхвърлиш ..


Магия, която те завладява безвъзвратно ..


Това са съвсем първоначалните ми опити и знам, че имам още много, много да се уча!


Има стъпки, които задължително трябва да се следват и спазват, за да се получат нещата, но всичко останало е изключителна импровизация и въображение ..
Уникална е възможността да си направиш хартия с любимите аромати, цветове, цветя, релефи ..

.. с мирис на море и кафе


.. събрала в себе си свежестта на планински мъх


Засега е това откъм мои хартии :)), а аз продължавам с опитите и забавлението с тях! :)

И тъй като този месец блогчето ми прави точно три годинки от началото си съм ви подготвила една почерпка, отново по Creative-ски, която до 6-ти септември трябва да е налична, затова ако ви е интересно - заповядайте пак! :)
И само да вметна, че не съм забравила и дамите от списъка ми за handmade подаръче. ;)