октомври 30, 2012

тишинаНаучих се да бъда много тиха.
И тишината ми прилича на сияние.
Преглътнатите думи се смалиха.
Порасна като Слънце премълчаното.
Научих се да преболявам бързо.
(Но белезите ми остават. Нелечими.)
Научих се, че вятър не се връзва.
Научих се да виждам и незримото.
Научих няколко вълшебни думички,
една история и малко стъклостишия.
Изучих всички безпосочни пътища.
И как през буря от сълзи да дишам.
Научих, че... не мога да съм силна.
Ранима съм. Чуплива. Ефимерна.
Научих се такава да се имам.
(И да обичам теб. Безвременно.)

Caribiana


октомври 28, 2012

Коледа идва ..

Снощи реших да се захвана с нещо, което се каня да направя вече повече от половин година, а именно да си подредя панделките. :)) Не, не, не ми се смейте и не мислете какво пък толкова е трябвало да се направи. Защото бях стигнала до там, че сто пъти ми беше по-лесно да си купувам нова или да се отказвам от идея за панделка върху картичка, отколкото да намеря това, което знам, че имам. :)) Първоначално бяха разделени, всеки вид панделка съхранявах в отделно целофанче, но с течение на времето, при използването им и увеличаването им като видове ми беше по-лесно просто мятането им в общата торба, поне да са прибрани на едно място. :)) Мислех да снимам с какво се захващам, но ми се стори, че би било твърде фрапантно и компроментиращо за мен показването в какъв хаос ги държа тези така фини нещица :)). Затова само с думи ще опиша какво беше положението. Представете си най-голямата торба от Джъмбо (онази, ама най-голямата, като чувал, която е) и в нея на кълбо! всичко де що се зове панделки, дантели, въженца, канапчета, конци, тюлчета .. Всякакви цветове, материи, големини и дължини на едно място .. И каквото и да си представите ще е малко. :))
Резултатът - мне, не успях да подредя всичко за трите часа (дали не бяха и повече?!), през които се занимавах с това, но поне сега има разделение по материи. :)) Тепърва ме чака същинската битка по подреждането им, но на този етап съм доволна, та мога да изчакам още половин година. :))


Всъщност тази ми публикация я започнах не с цел `хвалене колко съвестен съхранител съм на панделки, а да споделя с вас коледното настроение, в което вече съм


както и как съвсем дребосъчестите парченца панделки вместо да бъдат изхвърлени могат чудесно да се впишат в общата коледна картинка (а и не само в коледни, а и във всякакви други проектчета). С което, естествено не откривам топлата вода, но ми се иска и аз да насоча вниманието към това какви красоти могат да се правят с отпадъчета.


Трябват ви само игла, конец, парченца панделки и мъниста.


Пришивате едно към друго парченцата панделки, които съвсем не е необходимо да са еднакви по вид и дължина и въпрос на вкус и настроение е тяхното съчетаване.


Перличка за акцент и воала, коледната звезда е готова.


Ето парченцата панделки внедрени в картички от сезон Коледа 2010.
Тепърва ми предстоят новите. :))


октомври 27, 2012

от мен за вас - част ІІ

Предполагам е излишно да казвам, какво удоволствие е да получиш картичка, предназначена специално за теб .. очакването, трепетното отваряне на плика и докосването до красотата, която някой друг е направил за теб, милите думи ..
Всяка картичка носи своя заряд, своята красота, своето послание .. Всяка картичка носи частица от своя автор ..
Затова реших в движение малко да сменя началните условия на моето blog candy 2, за което се надявам да няма недоволни. А именно, реших, че всяка една картичка ще получи подарък от мен, а не само няколко.
Реших също да променя и срокът за включване, като новият срок ще е - безсрочие.
Да, да, отново да се чете напълно егоистично желание. :)) Т.е. който иска може да ми изпрати картичка и в отговор ще получи картичка от мен + още нещо. :)
Надявам се, поне наполовина да успея да върна радостта, която аз получавам от вас.

И сега поредната доза картички, предназначени за момичетата, които се включиха до момента с картичка за мен.


октомври 21, 2012

една секунда


още малко ще остана, още секунда и ме няма ..
покажи ми, че можеш .. покажи го на мен ..
покажи ми, че искаш този момент ..
времето не съществува .. само ти и аз ..
една секунда

от мен за вас - част І

Няколко картички, направени за дамите, включили се в моето candy 2, подарявайки ми разкошни свои творения. :)

октомври 06, 2012

подаръци

С огромно закъснение искам да благодаря на две дами, които усмихнаха деня ми, с прекрасните неща, които направиха за мен.

В началото на годината се включих в инициативата Pay it forward като заявих желание за получаване на подаръче от Еси.
Вижте каква страхотна подвързия получих, заедно с разкошна картичка. И то правени специално за мен! Сърдечно ти благодаря, Еси!Използвам и сегашната публикация да напомня, че очаквам още два адреса от дамите, които се включиха при мен, защото до седмица би трябвало и аз да приключа с подаръчетата (най-накрая :))

Изказвам огромна благодарност на още една дама за страхотния подарък, който ми направи, отличавайки и моя картичка в предизвикателството, което задаваше в Картичкофуриите.
Вале, сърдечни благодарности!